Alexandra Cortizo marca el camí

0
1267

La futbolista de l’Esplais és la primera jugadora a debutar al futbol territorial masculí a Catalunya


El passat 1 d’octubre, en el marc de la segona jornada de lliga del grup 30 de Quarta Catalana, el partit entre l’Esplais i el Cadaqués es va convertir en l’escenari d’un fet pioner en el futbol català. A la segona part va ingressar al camp amb la samarreta de l’Esplais la futbolista Alexandra Cortizo, que es va convertir d’aquesta manera en la primera jugadora a debutar en el futbol territorial masculí català. Aquell enfrontament va acabar amb triomf dels castellonins (6-0), però en aquest cas el resultat no va tenir rellevància, tenint en compte la transcendència que implicava la presència de Cortizo, que en el seu debut amb l’equip femení, al cap de setmana anterior, va fer el gol de l’honor de les empordaneses, mentre que diumenge va firmar un doblet que no va evitar la derrota.

EL DEBUT. Després del partit, Cortizo va reconèixer que estava «molt contenta per tot el que he pogut fer i perquè he aguantat el que m’han demanat» . «En noves convocatòries, el que vull és marcar algun gol i jugar més minuts», va afegir la jove esportista, que també va valorar el pas endavant que va significar el seu debut en la categoria masculina: «Per a mi és un gran mèrit, ja que fa temps que vull ser més visible en aquest camp i crec que ho estic aconseguint de mica en mica».

Per la seva banda, Manel Álvarez va apuntar que se sentia «orgullós» de ser el seu president a l’Esplais, i va subratllar que amb aquest fet «s’ha vist que una dona també pot jugar amb els homes, en el futbol femení tenim jugadores molt i molt bones que poden donar molt bé la cara en el masculí». I qui també coneix de ben a prop el talent de Cortizo és l’entrenador del primer equip masculí, Abdoulie Jallow, que va apuntar que «l’Alexandra és molt bona jugadora: tècnicament és molt bona i té gol».

MESURA PIONERA. El futbol femení és universal a Catalunya des d’aquesta temporada 2022/23, gràcies a la mesura pionera aprovada en la darrera Assemblea General Ordinària de la Federació Catalana de Futbol. Aquesta modificació reglamentària conclou que tant les jugadores de futbol com de futbol sala poden participar en qualsevol categoria masculina d’àmbit territorial, sigui amateur o base. Així doncs, s’habilita qualsevol futbolista femenina a tramitar llicència federativa en un conjunt masculí i, per tant, s’elimina el topall pel futbol mixt, fixat fins ara en la categoria cadet.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li