Alerten que la calor va malmetre els fruiters

0
1036

Unió de Pagesos informa les administracions perquè puguin fer un seguiment dels perjudicis i, si s’escau, incorporar els sectors i els municipis afectats en el llistat dels afectats per adversitats climàtiques d’enguany


Unió de Pagesos ha enviat una carta al Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació denunciant els danys que l’onada de calor de la darrera setmana de juny va provocar a la producció agrària. Amb aquest missatge, el sindicat informa les administracions perquè puguin fer un seguiment dels perjudicis i, si s’escau, incorporar els sectors i els municipis afectats en el llistat dels afectats per adversitats climàtiques d’enguany. La idea és que com a mínim tributin d’acord amb la pèrdua d’ingressos registrada.

Un dels sectors més castigats pels cops de sol és el de la vinya. En algunes comarques els raïms cremats provocaran grans danys, però en el cas de l’Empordà només s’han cremat les fulles, i de moment els productors no tindran pèrdues. Sí que en tindran, en canvi, els propietaris d’arbres fruiters, sobretot de pomeres i presseguers.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li