Alerta a Llançà per l’enverinament de gats i gossos a la zona de Sant Genís

0
1525

La Policia Local investiga els fets i ha identificat dos possibles sospitosos d’haver emmetzinat com a mínim un gos i tres gats


 

L’enverinament de diversos animals domèstics a la zona de Sant Genís de Llançà ha posat en alerta tots els veïns. Un dels afectats és en Pep Rius, a qui la setmana passada van emmetzinar el gos –de nom Panxo– fins al punt que no sabien si l’haurien de sacrificar. «Pujant de passejar se’n va anar directament a menjar una cosa que hi havia al terra. Li vam poder treure de la boca, però vam arribar a casa i al cap de 10 minuts va començar a vomitar i a treure espuma per la boca», explica.

Davant d’aquesta situació, el van portar immediatament al veterinari, que en saber que vivien a Sant Genís els va dir que no era el primer cas que atenia en les darreres setmanes. «Ell ja havia parlat amb la regidoria d’Animals, i de seguida va venir la Policia», continua relatant en Pep, que creu que el responsable és algú a qui molesten els gats del carrer. «Però és clar, hi passa un gos, un nen o qualsevol cosa… Que no crec que cap nen vagi allà a posar els dits, però sí que hi pot anar una pilota…», alerta en Pep, que recorda que «és un barri força familiar, i ara potser no hi ha tanta gent, però els pocs que hi ha tenen nens».

Des de l’Ajuntament, la regidora de Benestar Animal, Núria Escarpanter, explica que van rebre la primera alerta fa un parell de setmanes, durant una reunió que van mantenir amb l’Associació dels Amics dels Animals (per altres assumptes) en què també hi havia un dels veterinaris que treballa al poble. «Me’n va fer un primer esment. Em va dir que encara no volia donar l’estat d’alarma, però tenia la sensació que hi havia un gat que presentava símptomes d’intoxicació a Sant Genís». Com que aleshores només era un cas puntual, van decidir esperar. Però pocs dies després el mateix professional va atendre dos felins més amb els mateixos símptomes i va confirmar l’evidència.

La regidora admet que la gota que va fer vessar el got va ser el cas d’en Panxo, i assegura que des d’aleshores la Policia Local ha patrullat amb molta més freqüència per la zona i ha parlat amb diversos veïns. De fet, arran d’aquestes converses haurien trobat un testimoni que podria confirmar qui són les dues persones autores dels enverinaments. De moment, però, la investigació continua oberta i no n’han transcendit més detalls. En qualsevol cas, Escarpanter assegura que quan tinguin els culpables, els castigaran.

Mentrestant, en Panxo ja ha pogut tornar a casa amb els seus amos, però continua molt afectat per la intoxicació. Està molt aixafat i li costa molt caminar. En Pep confia que en qüestió de dues o tres setmanes es pugui anar recuperant.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li