Albert Serra narra la crònica mortuòria del Rei Sol a Cadaqués

0
1908

El cineasta presenta el documental Roi Soleil sobre la performance basada en el seu film La mort de Lluís XIV


 

El film La mort de Lluís XIV, del director de cinema banyolí Albert Serra, que narra la decadència lenta i agònica del monarca francès, és el punt de partida de la performance Roi Soleil que va presentar a principis d’any a Lisboa la galeria Graça Brandao de la capital portuguesa. En aquesta acció, l’actor fetitxe de Serra, Lluís Serrat, que feia de Sancho al film Honor de cavalleria, escenificava durant set dies, davant dels visitants, la lenta agonia de Lluís XIV, anomenat Rei Sol, fins a la mort definitiva. De fet, la pel·lícula ja va néixer amb la idea primigènia que fos una performance al Museu Pompidou de París.

Ara, a la Galeria Cadaqués, es pot veure una vídeo-instal·lació de 61 minuts de durada al voltant d’aquesta performance que durava 29 hores enregistrades íntegrament. El documental és la primera exposició d’Albert Serra en una galeria privada i s’exhibeix dos cops cada dia, a dos quarts de vuit i a dos quarts de nou del vespre.

La vídeo-instal·lació de Serra s’emmarca dins el cicle d’exposicions “singulars” que presenta cada estiu la Galeria Cadaqués de la mà del seu propietari, el galerista Huc Malla, i de l’escriptor i crític d’art Vicenç Altaió. En les darreres tres temporades, la galeria de Cadaqués ha acollit les mostres A Joseph Beuys (2016), Cadaqués. Porta d’entrada (2015) i Richard Hamilton (2014).

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li