Albera Lliure de Molins vol plantar cara a l’allau de projectes

0
899

La plataforma demana la creació del Parc Natural de l’Albera i un pla comarcal de l’energia consensuat pel territori


Aquest cap de setmana s’ha presentat al porxo de l’Ajuntament de Capmany una nova plataforma que vol fer front a l’allau de projectes d’aerogeneradors previstos als territori. Es tracta d’Albera Lliure de Molins (ALLIMO), que agraeix el suport tècnic que li està donant l’ajuntament de Capmany davant del plans de les elèctriques.

En un manifest fet públic, també aquest dissabte, la plataforma tem la implantació de més de 100 aerogeneradors a la comarca per plans que es podrien reactivar. A tot això s’hi sumarien els projectes que ja s’han presentat fins ara i que suposarien uns 30 molins de 200 metres d’alçada. La plataforma es defineix com un grup de persones i entitats «preocupades per aquest atac frontal al patrimoni». Tot i que deixen clar que aposten per les energies renovables, demanen una planificació comarcal i nacional que «defensi que tots els espais d’interès natural i paisatgístic són incompatibles amb aquestes energies, a excepció de la microgeneració local».

Per fer efectiva la defensa de l’entorn, la plataforma demana una moratòria i que les administracions moguin fitxa. Per una banda, insten la Generalitat a crear el Parc Natural de l’Albera, i de l’altra, volen un pla comarcal de l’energia consensuat amb entitats i ens locals del territori.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li