Albanyà organitza un tastet popular del bolet, en el marc de la fira d’enguany

0
1094

El municipi celebra la fira temàtica aquest cap de setmana, el dissabte 19 d’octubre i el diumenge 20


Tal com diuen, Albanyà és terra de bolets i amb l’arribada de la temporada boletarie el municipi organitza, un any més, la Fira del Bolet. Enguany la celebració arriba a la 9a edició i tal com indica l’alcalde, Joan Fàbregas, «la fira seguirà la tendència d’altres anys, amb la novetat que enguany farem un tast popular del bolet». Detalla que les activitats començaran dissabte, 19 d’octubre, amb la mostra dels treballs manuals infantils, fets per l’alumnat albanyanec. L’exposició porta per títol «Fem els nostres bolets amb pasta de sal i amb material reciclat!», i es podrà visitar al càmping Bassegoda Park, a la plaça Major d’Albanyà i al CEIP de Lliurona, a partir de les 10 h. I com a novetat més destacada, el batlle explica que en aquesta ocasió es farà una mostra de bolets elaborats amb fusta, a càrrec de l’artista local Lluís Jové.

SORTIDA I DINAR BOLETAIRE. Una de les activitats del dissabte serà la sortida al bosc de l’entorn municipal a la recerca de bolets, a les 11 h. I al migdia, es farà el ja tradicional dinar boletaire, a les 14 h al Restaurant Agumas, al càmping Bassegoda Park. El preu del menú gastronòmic és de 18 euros i cal fer les reserves al 972 542 020. Cal destacar que el càmping Bassegoda Park col·labora estretament amb l’organització de la fira, i durant el cap de setmana també organitzarà activitats relacionades amb el món del bolet pels campistes, al Bassi Club. A la seva web es pot consultar la programació.

EXPOSICIÓ DE BOLETS. A les 17 h s’inaugurarà l’exposició de bolets a la plaça Major d’Albanyà i a les 18 h es podrà veure la decoració que hi haurà arreu dels carrers del poble, feta amb material reciclat.

TAST POPULAR. Serà a les 19.30 h a la rectoria d’Albanyà. L’alcalde explica que tothom qui vulgui podrà portar un plat elaborat amb bolets. «La idea és compartir entre tots els assistents i participants els diferents plats cuinats a base de bolets o amb el bolet com a ingredient».

ALTRES ACTIVITATS. Durant el cap de setmana hi haurà activitats que es duran a terme tot el dia, com ara el Tast de cuina del bolet, que organitza la Comissió de Festes d’Albanyà. Enguany el tast de botifarra i bolets inclourà mongetes, «per fer un plat més consistent», detalla l’alcalde. Pel que fa a exposicions, a l’entrada de l’església d’Albanyà hi haurà la Mostra de bolets tòxics i comestibles, i a banda, al carrer Sant Pere s’instal·larà un tobogan gegant, una gàbia de boles i diferents jocs esportius, per a la mainada i no tan mainada, detallen des del consistori. També hi haurà passejades a peu a diversos indrets del municipi, com ara la resclosa, la font del Comú i el carrer Sant Llorenç. I cal destacar les passejades a cavall que oferirà l’hípica Tatanca, des de la zona verda de la resclosa.

Finalment, pel que fa al vessant musical, el cantant i trobador Samuel Arderiu oferirĂ  animaciĂł com ara corrandes i mĂşsica per a mainada, pels carrers del poble.

  • Pots consultar el programa de la fira, aquĂ­.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li