Albanyà, amb la criança respectuosa

0
1423

E n el camí de la seva maternitat, la mestra i pedagoga de formació Laura Casas, directora adjunta del Càmping Bassegoda Park, es va començar a interessar per temes com la lactància, la criança respectuosa o el desenvolupament lliure. Durant aquest procés va conèixer grans professionals, com l’educadora i assessora Marta Meléndez, creadora del projecte Eco-Mama, un espai de criança respectuosa, itinerant i en línia que ofereix informació i permet compartir experiències, a més de donar resposta a inquietuds relacionades amb aquests temes. Fruit d’aquesta relació, va néixer la voluntat d’organitzar les primeres Jornades sobre Part i Criança Respectuosa, que es van celebrar el cap de setmana passat al càmping Bassegoda Park, d’Albanyà i que, malgrat les males previsions del temps, es van poder dur a terme amb un gran èxit de participació.
El programa d’activitats de les jornades va començar dissabte amb la benvinguda de les organitzadores als ponents i participants a l’esdeveniment. A continuació, a les 11 del matí, la llevadora Marga Franch, cofundadora de l’Equip Mudra, i Judit Guirado, doula, assessora de lactància i creadora de la firma de roba Mamacoquette, van fer una xerrada sobre el pla de part i els drets de la mare en el part i la criança. Simultàniament, la fisioterapeuta, reeducadora postural i acupuntora Anna Marrón, del gimnàs Magiesport de Figueres, va fer una xerrada/taller sobre la recuperació postpart i els exercicis hipopressius.
La tarda del dissabte va començar amb molta participació al taller de portanadons realitzat per Marta Meléndez i les seves alumnes de formació. Mentrestant, els més petits van poder participar al taller d’automaquillatge i maquillatge artístic que va realitzar la maquilladoraMar Álvarez, dela centre Bellypaint Girona.
En acabar, Anna Amer, Anna Domínguez i Yolanda Fariña, assessores de lactància del grup de suport a la lactància materna de l’Alt Empordà, l’Associació Dóna Dona, van fer la xerrada “Lactància materna: els primers dies”, i Marga Franch va impartir un taller de massatge infantil que va tenir un gran èxit de participació. A 2/4 de 8 del vespre, l’escriptora Sara Ribot va presentar el seu llibre Otro mundo es posible mediante la crianza con apego.
A més, durant tota la tarda i el matí de diumenge, va tenir lloc la primera fira de productes i serveis a la criança amb un total d’una vintena de parades, i les mares de dia A casona, El petit cirerer i Casa Funny van oferir un espai de joc amb material sensorial i de descoberta per a nadons de 0 a 3 anys.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li