Al costat de la ‘Mandela ruandesa’

0
1060

L’Ajuntament de Figueres va rebre dissabte la visita de Lin Muyizere, marit de la líder dels partits de l’oposició a Ruanda Victoire Ingabire Umuhoza, empresonada des del 2010. La visita s’emmarcava en la campanya de suport a la candidatura al Premi Internacional Catalunya 2016 de qui ja es coneix amb el nom de “la Mandela ruandesa”. El febrer de 2015 tots els partits del consistori figuerenc van donar suport sense excepció a aquesta candidatura.
En la seva intervenció, Muyizere va parlar del llibre Entre 4 murs, que ha escrit la seva dona des de la presó, on és reclosa des de l’any en què es va presentar a les eleccions presidencials. Sobre aquest fet, Lin Muyizere va descriure la decisió de Victoire Ingabire de presentar-se a les eleccions presidencials a Ruanda, conscient del risc que corria, com una decisió “de família”. Muyizere es va mostrar disposat a seguir la lluita fins a aconseguir l’alliberament de Victoire Ingabire Umuhoza i va agrair el suport internacional sense el qual la integritat de Victoire no estaria garantida.
A l’acte, promogut pel Grup d’Empordaneses i Empordanesos per la Solidaritat (GEES) i la regidoria de Cooperació Internacional de Figueres, i organitzat per l’advocat, mediador i director del Memorial Democràtic, Jordi Palou-Loverdos, també hi va assistir una representació de tots els grups municipals com també l’alcalde de Navata, Jaume Homs, on va néixer Joaquim Vallmajó, el missioner català blanc assassinat a Ruanda en el conflicte bèl·lic dels anys 90. El Saló de Plens de l’ajuntament es va omplir a vessar d’empordanesos compromesos amb Ruanda, de membres del Consell de Solidaritat i Cooperació de l’Ajuntament figuerenc i de representants polítics de tots els colors.
Lin Muyizere es va mostrar molt satisfet i agraït per l’acolliment, en un acte que va suposar mantenir viu el suport de l’Empordà a la líder ruandesa.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li