Ajuntament i Diputació preparen un conveni per aportar 3 milions al futur Museu del Circ

0
1330

El director del festival alerta que la continuïtat a Figueres no està assegurada i l’alcaldessa admet la “incertesa”


L’Ajuntament de Figueres i la Diputació de Girona estan treballant en un conveni plurianual que garanteixi una aportació de 3 milions d’euros (1,5 milions cadascú) per fer possible el Museu del Circ. L’alcaldessa, Marta Felip, va explicar ahir que voldrien incloure el finançament en el pressupost d’aquest 2017, que encara s’està negociant. El més urgent, va dir, és estudiar l’encaix urbanístic del projecte a la casa Nouvilas. Per això ja va donar per fet que una partida de 150.000 euros per fer l’estudi s’hi inclou enguany segur.

Pel que fa a la continuïtat del Festival del Circ, Felip va admetre la “incertesa” que provoca la fi del conveni que tenien amb el certamen, i va anunciar que estan a punt de presentar les bases del concurs de festivals en el qual ha de tenir cabuda. Sigui com sigui, va assegurar que per al 2018 el finançament està garantit.

La setmana passada el director del festival, Genís Matabosch, va reiterar que la continuïtat a l’Alt Empordà no està assegurada. “No sabem absolutament res de quin serà el futur del festival en el sentit Figueres”, va dir Matabosch, que va afegir: “El conveni preveia que es treballés amb molta intensitat de cara a la creació del museu, i avui us puc dir que no hi ha cap garantia que el Museu Europeu del Circ es faci i, per tant, que es faci a Figueres; i no hi ha cap garantia que visquem noves edicions de l’Elefant d’Or a Figueres”.

Expedient informatiu per la funció dels gats

L’Ajuntament de Figueres ha obert un expedient informatiu per determinar si la presència d’animals domèstics a la sisena edició del festival ha vulnerat l’ordenança municipal de tinença d’animals. Aquesta última edició del certamen ha inclòs un espectacle amb gossos d’agility i un altre amb gats, que és el que ha generat més polèmica. El PACMA (Partit Animalista Contra el Maltractament Animal) i les comissions de protecció dels drets dels animals dels Col·legis d’Advocats catalans hagin denunciat que es van incomplir les normatives i que la situació pot constituir una falta “molt greu”.

Per la seva banda, la Circus Arts Foundation (promotora del festival) no descarta demandar el PACMA per injúries i calúmnies. “No és just que es facin aquest tipus de crítiques, molt gruixudes i doloroses per nosaltres que tant ens estimem els animals, sense haver vingut ni tan sols a veure l’actuació, i menys l’hàbitat on estan aquests gats”, diu el seu director, Genís Matabosch. I afegeix: “Aquests 12 gats ocupen el mateix camerino que 20 xinesos, amb la diferència que els gats tenen tres assistents nit i dia cuidant-los i els xinesos s’han d’apanyar sols”.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li