Ajudes per desenvolupar i dinamitzar el sector pesquer

0
1264

El GALP Costa Brava rebrà un milió d’euros per a les anualitats 2018 i 2019


 

El Grup d’Acció Local Pesquer (GALP) Costa Brava rebrà una ajuda econòmica d’un milió d’euros, per a les anualitats 2018 i 2019, que permetrà dinamitzar unes inversions en el territori per valor d’1,3 milions d’euros, repartits en 33 projectes.

La subvenció ha estat aprovada per la Direcció General de Pesca i Afers Marítims del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya, en concepte d’ajudes al Desenvolupament Local Participatiu de les comunitats pesqueres, dins del Fons Europeu Marítim i de la Pesca (FEMP). Aquests ajuts estan cofinançats en un 85% per la Unió Europea i un 15% per la Generalitat.

Els GALP són els encarregats del desenvolupament d’estratègies per a la gestió dels ajuts del FEMP en el seu àmbit territorial, de manera que la gestió és de baix a dalt, tot permetent centrar les actuacions i els recursos en les prioritats definides pel territori mateix.

Els projectes aprovats contribuiran als objectius de les Estratègies de Desenvolupament Local dels GALP catalans (Costa Brava i Mar de l’Ebre). El de la Costa Brava abasta 3.611,90 km2 amb una població de 171.936 habitants, corresponents a diferents municipis pesquers del litoral gironí. Entre aquests, n’hi ha cinc de l’Alt Empordà: Roses, l’Escala, Cadaqués, el Port de la Selva i Llançà.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li