Aitana Radsma, de rècord

0
1035

L’atleta escalenca, que entrena amb el Ventalló, va firmar el rècord estatal sub-20 en els 100 metres tanques


Del terreny de joc del camp de futbol de Ventalló, on entrena amb el Club Atletisme Ventalló, a la competició a peu de pista. Aquesta és la trajectòria habitual que segueix l’escalenca Aitana Radsma (Playas de Castellón), que el cap de setmana passat, durant la celebració d’un control a Santa Coloma de Gramanet, va tornar a exhibir-se assolint uns registres d’autèntic rècord.

En aquesta ocasió, l’alt-empordanesa va establir el rècord d’Espanya i de Catalunya dels 100 metres tanques a l’aire lliure, en categoria sub-20, després d’aturar el cronòmetre amb un temps de 13.39. Aquest registre, a més de superar l’anterior millor temps que va assolir l’any passat Maria Vicente (13.60), també suposa la mínima europea sub-20 i sub-23 per competir a Estònia, així com la mínima mundial sub-20 del campionat d’enguany a Kenya, que es podria suspendre a causa de la pandèmia de la covid-19, tot i que encara es desconeix què acabarà passant en aquest sentit.

«Pel Club Atletisme Ventalló, el resultat de l’Aitana significa una garantia absoluta que estem treballant molt bé, i que portem molts anys cuidant i pujant atletes amb molta cura i amb un mètode vàlid per estar en l’àmbit estatal, i fins i tot internacional. És cert que per arribar a aquest punt fan falta molts altres factors: l’Aitana és una atleta compromesa i té confiança en tot el què fem a cada moment», explica Elena Poquet, coordinadora del Club Atletisme Ventalló, abans de sintetitzar el seu argument: «Hi ha una part de talent, però una altra gran part és feina i més feina».

OPTIMISME. El recent resultat de Radsma esperona l’atleta, i també el club local, a realitzar una gran temporada a l’aire lliure, que tot just acaba de començar. «Estem molt contentes i motivades per continuar la temporada, amb la vista posada sobretot en aquest Europeu sub-20», assenyala Poquet. A Radsma encara li queda un llarg recorregut a l’aire lliure: des dels campionats de Catalunya i Espanya sub-20 i absolut fins al final de la lliga espanyola de clubs.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li