Ainhoa Arteta posa veu a les heroïnes femenines de Puccini a Peralada

0
1040

També han actuat a l’església del Carme les sopranos Pretty Yende i Julia Lezhneva i el tenor  Gregory Kunde


La lírica ha estat una de les grans protagonistes del cap de setmana al Festival de Peralada, en els concerts celebrats a l’església del Carme. Sota el títol Puccini, univers en femení, la soprano guipuscoana Ainhoa Arteta, gran admirador
a de la soprano catalana Victoria de los Ángeles i amb la qual compartia la seva passió per Puccini, va posar veu divendres a algunes de les heroïnes del compositor italià com Liù de Turandot, Mimò de La Bohème, Manon de Manon Lescaut o Tosca. En la recta final del recital, Arteta va cantar dos poemes escrits per Victoria de los Ángeles musicalitzats per a l’ocasió pel compositor i director musical Pedro Pardo. Es tracta de dues estrenes amb les quals es van presentar les poesies Oriental i A ti, escrites per la soprano barcelonina durant els seus viatges per teatres d’arreu.

Aquest concert també ha significat el debut a Peralada de l’Orquestra Simfònica Victoria de los Ángeles, una iniciativa de la fundació que porta el nom de la soprano, que va morir el 2015.

GRANS DEBUTS. Per una altra banda, van debutar a l’església del Carme de Peralada la soprano sud-africana Pretty Yende, dimecres, amb un programa dedicat a la cançó i al bel canto, i Julia Lezhneva, dissabte, amb un repertori barroc i de bel canto romàntic, en concerts aplaudits i ovacionats. La mateixa bona rebuda la va tenir dijous el pianista Ignasi Cambra, que va interpretar temes d’Edward Grieg, Enric Granados i Fréderic Chopin, i el tenor Gregory Kunde, diumenge, que va fer un recital íntim i proper amb una acurada selecció de les àries d’òpera més contundents del seu repertori operístic i de música de cambra.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li