Aigües de Vilajuïga, a punt per tornar a brollar

0
2494

Grifols ultima la primera fase de les obres i començarà a comercialitzar l’aigua aquest estiu


 

La primera fase d’obres per reobrir l’empresa centenària Aigües Minerals de Vilajuïga afronta la recta final. En aquest sentit, els operaris treballen a contrarellotge perquè l’edifici principal on s’ubicarà la planta de producció, embotellament, etiquetatge i els magatzems estigui operatiu durant aquesta setmana.

El director general de l’empresa, Joan Fornós, explica que la presentació del nou producte (que renovarà l’ampolla i l’etiqueta) es farà el proper 13 de juliol a Peralada, en el marc del Festival Castell de Peralada amb el qual col·laboren i al qual abastiran durant tot l’estiu. Aquesta, de fet, serà la primera producció que faran (entre 5.000 i 6.000 ampolles), amb la intenció d’anar incrementant-la progressivament.

La multinacional Grifols va adquirir l’empresa l’estiu passat després que tanqués portes amb l’objectiu de recuperar-la. La companyia hi ha invertit 5,5 milions d’euros i preveu començar a comercialitzar l’aigua a partir del setembre.

Aigües de Vilajuïga va tancar fa un any després de més de cent anys d’història. L’empresa es va fundar l’any 1904 de la mà de sis famílies empordaneses després que l’aigua procedent de la Serra de Verdera i el massís del cap de Creus rebés la declaració de mineromedicinal i d’utilitat pública. Des d’aleshores i de manera ininterrompuda, l’empresa havia embotellat i distribuït aquesta aigua amb gas per tot el país amb clients de luxe, com ara el pintor Salvador Dalí, que va assegurar que era la seva preferida.

EL FESTIVAL DE PERALADA, PUNT DE PARTIDA. El festival peraladenc d’enguany servirà de carta de presentació de la nova aigua de Vilajuïga. Segons Fornós, la producció anirà incrementant gradualment, tot i que tenen clar que el seu és un producte singular i que volen apostar per sectors on aquesta aigua amb gas (però sense gas afegit) aporti un valor diferencial.

Malgrat això, Grifols ha decidit obrir un tercer pou de captació a les instal·lacions, que els permetrà tenir capacitat per a uns 10 milions de litres. Tot i això, Fornós ja ha avançat que la voluntat és no explotar al màxim la deu per preservar l’aigua.

D’altra banda, el director general també ha explicat que encara conserven els plànols que constaten que els antics propietaris preveien fer-hi una mena de soterrani annex a un balneari on els visitants poguessin anar a buscar aigua. La intenció és fer-hi un espai amb diversos usos que pugui acollir activitats complementàries. Aquesta part dels treballs s’emmarca en una segona fase d’obres, que s’acabarà a finals d’any.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li