Agullana recupera digitalitzada part de la seva història

0
1216

L’Arxiu Comarcal de l’Alt Empordà ha recuperat digitalment tots els llibres d’actes del municipi des del 1847 fins al 1981


L’Arxiu Comarcal de l’Alt Empordà ha finalitzat les tasques de digitalització, preparació i indexació de tots els llibres d’actes del municipi d’Agullana des del 1847 fins al 1981, encara que els primers anys no presenten una continuïtat. En total són més de 8.000 pàgines de documentació que són consultables i descarregables a l’aplicació Arxius en Línia.

En aquest fons s’apleguen els acords presos per l’Ajuntament des d’un primer acord on es convoca a Girona a l’alcalde, Antoni Bech de Careda i altres autoritats a la Caja de Quintos, datada el 1847, fins a la tramitació de l’expedient de declaració de monument historicoartístic de l’església parroquial de Santa Maria del 1981.

La directora de l’Arxiu Comarcal de l’Alt Empordà, Erika Serna, explica que “en la documentació també s’han inclòs els padrons d’habitants més antics del 1819 i endavant fins a la Guerra Civil, així com nombroses matrícules industrials des del 1849 amb la presència de tapers i diversos tallers relacionats amb el món del suro, entre d’altres”. Assegura que “tot plegat són sèries documentals molt preuades per a la recerca genealògica”.

Finalment la historiadora recorda que “no cal oblidar que la digitalització és un recurs que contribueix a la preservació dels documents originals.”

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li