Agnès Lladó: ‘Tothom té dret a expressar-se, però hem fet el que crèiem més idoni per Figueres’

0
1768

La nova alcaldessa de Figueres ens rep al seu despatx de l’Ajuntament cinc dies després de ser proclamada en el càrrec en un ple tens pel pacte quadripartit (ERC, PSC, Guanyem i Canviem), que ha deixat Junts a l’oposició. Lladó es posa al dia de diverses qüestions i ens anuncia la denegació del permís d’obres per instal·lar una antena de telefonia al Ral·ly Sud. També hem parlat de futur i de castellers…


Com estan sent aquests dies després d’haver assumit el càrrec d’alcaldessa?
El dia a dia és emocionant i molt intens perquè, evidentment, ens anem presentant a tota la gent de la casa. És important que els treballadors ens coneguin i que sàpiguen que estem a la seva disposició pel que necessitin. Aquest és un vaixell que conduïm entre tots i ho volem fer de manera col·laborativa. Alhora, no hem deixat de fer cap acte planificat i ens estem posant al dia de totes les àrees, decisions i temes urgents prioritaris i que estan a sobre la taula.

Ara que s’està acomodant al despatx de l’alcaldia, ens pot dir si hi ha posat algun objecte personal?
No, entenc que aquest és el despatx de l’alcalde i és la casa de tots els figuerencs. No crec que s’hagi de personalitzar. Potser sí que hi posarem algun quadre de la col·lecció del Museu de l’Empordà, però encara està per decidir.

Què va sentir quan la secretària municipal va dir el seu nom en ser proclamada alcaldessa?
El pes d’una gran responsabilitat, perquè per mi és un honor ser alcaldessa de la ciutat que m’ha vist néixer, créixer, on visc, on m’he desenvolupat professionalment i on hi tinc la meva família i les amistats. Va ser un moment de joia però tampoc no vull defugir que estàvem en un moment tens. A títol personal, va ser contradictori. D’una banda, la joia per ser alcaldessa i d’altra, el fet que gent, a qui tens una estima personal, ho estigués passant malament.

Abans de la sessió s’hauria pogut evitar algun episodi a l’exterior?
No hi entraré. Penso que tothom té dret a expressar-se. Nosaltres vam fer el que crèiem més idoni per la ciutat i pels veïns i veïnes. La meva actitud serà de cordialitat, generosa i serena per respecte a la institució.

Temen l’oposició?
No temem res. Hem demostrat ser valents i crec que tots els regidors del consistori, siguin govern o oposició, serem suficientment responsables per donar l’estabilitat que aquest Ajuntament necessita. Jo no em moc per pors, la por el que fa és aturar-te i el que necessita Figueres és avançar.

Junts els ha acusat de tenir el pacte fet des del primer moment.
No és cert i Junts ho sap. Ens vam reunir amb ells en sis ocasions. Saben que nosaltres volíem parlar d’un projecte social i econòmic i no vam ser capaços de trobar complicitats. A partir d’aquí, el pacte sí que es va anar desenvolupant, no des del primer dia en cap moment.

On han posat fil a l’agulla ja?
Vam dir que des del minut 1 apostaríem perquè l’escola Carme Guasch fos una realitat. Avui l’hem visitat, també Olivar Gran, i ens estem posant molt al dia amb el tema de les escombraries perquè sobre la taula hi ha tres recursos. No teníem cap informació del vessant tècnic ni jurídic i cal prendre les decisions oportunes. D’altra banda, estem avançant amb el POUM i s’han presentat 4 agents nous que s’incorporen a la Guàrdia Urbana.

Porta la polsera dels liles. Ara els castells els haurà de fer des del despatx de l’Ajuntament o els veurà des de la balconada?
Seguiré fent el mateix que quan era regidora. Quan hi hagi una diada aquí faré mig i mig. Baixaré a pinya però també estaré al balcó per respecte a les entitats i quan pugui assistir a una diada, hi assistiré, evidentment. Els castells m’han servit per ser molt conscient que o fas pinya o el castell cau. Aquest seria el gran objectiu d’aquest mandat, anem a fer pinya perquè el castell no caigui.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li