Adrià espera acabar les obres d’ampliació d’El Bulli al maig

0
1139

El “laboratori expositiu” dedicat a la gastronomia farà visites concertades durant dos anys i podria obrir l’any vinent


Les obres d’ampliació del 20% de l’antic restaurant El Bulli, a la cala Montjoi de Roses, encaren la recta final. El cuiner i promotor del projecte, Ferran Adrià, preveu que els treballs per enllestir les estructures dels nous espais del futur Bulli 1846 s’acabin a finals de maig. A partir d’aleshores, s’abordaran els interiors del que concep com un “laboratori expositiu” dedicat a la gastronomia.

L’actuació, però, continua pendent dels permisos per abordar el projecte complementari, que inclou els accessos, uns jardins d’exposició, un aparcament i un edifici d’entrada al complex. Adrià diu que la tramitació va endavant i que treballen amb la idea que l’espai pugui començar a funcionar l’any vinent. En aquest sentit, remarca que durant els dos primers anys l’equipament només rebrà visites concertades i que, després, l’obriran al públic en general. Insisteix que en cap cas hi haurà massificació però remarca que el projecte pot ajudar a allargar la temporada turística del municipi.

Els treballs per aixecar el Bulli 1846 es van iniciar el març del 2015 amb polèmica. El projecte inicial preveia una ampliació respecte de la superfície de l’antic restaurant del 50%. Una xifra que obligava al Govern buscar fórmules legals per permetre una actuació així en un espai que es troba en ple Parc Natural del Cap de Creus. La normativa vigent només permetia una ampliació del 20%. Les entitats ecologistes van fer públiques les seves discrepàncies i recels. Finalment, a principis de l’any passat, Adrià va anunciar que renunciava al projecte de màxims. L’Ajuntament va aturar el març del 2016 els treballs a l’exterior del complex perquè no estaven autoritzats, però els promotors van presentar el projecte complementari que ha de rebre el vistiplau.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li