Adjudiquen les obres de millora de l’estació de Portbou, valorades en 2,8 milions d’euros

0
1844

S’instal·laran quatre ascensors, es connectarà el túnel d’accés amb el pas inferior, i s’elevaran i ampliaran les andanes


 

L’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries de l’Estat (Adif) ha adjudicat un paquet d’obres per millorar l’accessibilitat i la seguretat de l’estació de trens de Portbou. Es tracta d’uns treballs valorats en 2.813.250 euros (IVA inclòs), que tindran un termini d’execució d’11 mesos. I s’han adjudicat a l’empresa ECISA, Compañía General de Construcciones.

Una de les actuacions més destacades serà la instal·lació de quatre ascensors: tres serviran per connectar les tres andanes amb el pas inferior i el quart, per millorar la comunicació entre l’estació i la zona urbana del poble. En aquest sentit, també es farà una nova connexió entre el túnel d’accés a l’estació i el pas inferior, i es renovaran els acabats tant del túnel com del pas.

Pel que fa a les andanes, s’elevaran i ampliaran per millorar-hi la seguretat i facilitar-hi l’accés dels trens. Les que reben els d’amplada convencional, es pujaran 68 cm i 200 m de longitud, mentre que la d’amplada internacional s’apujarà uns 55 cm (i també arribarà als 200 m). A més, a l’extrem de les andanes s’hi posarà un nou paviment de formigó i bandes d’aproximació per millorar la seguretat a les persones amb discapacitat visual.

Paral·lelament, el projecte també preveu millorar la il·luminació de totes les andanes, estendre-hi canalitzacions noves (per deixar l’estació preparada per a futures obres o millores), preinstal·lar un sistema de control de les instal·lacions, i muntar nous quadres elèctrics i una nova estesa elèctrica.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li