Adjudiquen la segona fase de les obres del Centre de Tractament de Residus (CTR)

0
782

Amb aquest tràmit ja es podrà engegar el procés de licitació del nou Centre d’Acollida d’Animals


El ple del Consell Comarcal ha fet una pas més per completar les obres al Centre de Tractament de Residus (CTR) situat a Pedret i Marzà. Després d’acumular molts retards, s’ha resolt el procés de licitació. Les obres les realitzarà una unió temporal d’empreses formada per Contratas Vilor SL i Can Pipa SL per un valor de més de 4 MEUR.

Els treballs consistiran a executar una part d’instal·lacions comuna amb el nou Centre d’Acollida d’Animals. Així doncs, amb aquesta adjudicació aprovada s’engegarà el procés de licitació d’aquest centre. Amb l’ampliació del CTR es farà una planta de desballestament de voluminosos, una deixalleria comarcal i el triangle, un edifici de 750 metres quadrats que, a banda de contenir totes les dependències administratives, serà l’epicentre de tota l’acció educativa del centre.

En total es van presentar tres empreses amb el compromís d’executar l’obra en 16 mesos, que es dirigirà des de l’àrea de serveis tècnics del mateix Consell Comarcal. Amb els tràmits aprovats recentment es calcula que el CTR podria estar completat a mitjans del 2023. Les obres podrien començar abans de l’estiu.

Pel que fa al finançament, i després que fos concedit per l’Agència Catalana de Residus, el Consell Comarcal el repartirà en dos exercicis. Per al 2022, es consignen 2.541.844 euros i per al 2023 hi haurà una partida d’ 1.525.106 euros.

El Centre de Tractament de Residus actual va entrar en funcionament el 2017. Des d’aleshores s’ha aconseguit reduir un 40% la fracció resta i allargar la vida útil de l’abocador comarcal.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li