Adjudiquen la remodelació de tot l’accés sud

0
845

L’Ajuntament de la Jonquera ha resolt el concurs per transformar la zona de la Campa. Les obres, valorades en 236.038,89 euros, s’executaran en quatre mesos


 

L’Ajuntament de la Jonquera ha adjudicat a l’empresa Excavacions Sergi el projecte de transformació de la zona de la Campa, que és on hi ha el parc de Bombers i on està previst que es construeixi la comissaria d’obra dels Mossos d’Esquadra. Tal com va avançar HORA NOVA, el projecte preveu canviar completament la imatge de l’accés sud del nucli urbà. I l’alcaldessa, Sònia Martínez, afegeix: «Crearem una continuïtat amb el nucli urbà i donarem molta més visibilitat a l’entrada del poble».

En termes concrets, els treballs -que tenen un termini d’execució de 4 mesos- serviran per ordenar la transformació de la Campa, que és sòl urbà no consolidat. S’hi construirà un nou voral i el vial actual se substituirà per un espai enjardinat per al pas de vianants. En aquest sentit, tota la zona que actualment està lliure de vegetació s’arranjarà, s’hi plantaran plataners nous i s’hi habilitaran dues grans àrees verdes a través de les quals hi transcorrerà un sender perquè els vianants no hagin de passar tan arran de carretera. Paral·lelament, també es construirà un enllaç entre l’N-II, l’avinguda Sis d’Octubre i el carrer Andalusia per millorar-hi la vialitat i facilitar l’accés a la futura comissaria. També es farà una millora general del carrer on actualment hi ha el parc de Bombers i la brigada municipal. A més, es millorarà la xarxa de serveis: es modernitzarà l’enllumenat, s’instal·larà mobiliari urbà i noves senyalitzacions, i se soterrarà el cablejat aeri.

Valorats en 236.038,89 euros, els treballs s’emmarquen en el Pla de Millora Urbana que l’Ajuntament i el Departament d’Interior de la Generalitat van redactar el 2017, quan l’Administració local va decidir a l’autonòmica un solar per construir-hi l’edifici d’obra per als Mossos d’Esquadra. La comissaria, però, no es començarà a edificar fins a finals de l’any que ve.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li