Adjudiquen la redacció del projecte de la nova comissaria de la Jonquera

0
803

L’equipament, de tres pisos, es construirà just a davant del parc de Bombers i costarà uns tres milions d’euros


Nou pas per a la construcció de la comissaria d’obra dels Mossos d’Esquadra de la Jonquera. Vuit mesos després que el portal de contractacions de la Generalitat de Catalunya publiqués el concurs d’assistència tècnica per a la redacció del projecte, finalment s’ha resolt l’adjudicació. D’entre les 25 empreses que s’hi havien presentat, Codina Prat Valls i Arquitectes Associats, SLP serà qui oferirà els serveis d’assistència tècnica per a la redacció del projecte bàsic i executiu, i la que posteriorment també dirigirà l’obra quan comencin els treballs per construir l’equipament. I ho farà per un import de 346.048,11 euros, que ja era el pressupost base de la licitació.

El Departament de Contractació Pública de la Generalitat va formalitzar l’adjudicació el passat 2 d’octubre. Però malgrat que encara s’hagi de redactar el projecte específic, ja se sap que la nova comissaria de districte tindrà una superfície construïda de 1.500 m2 i costarà uns tres milions d’euros. Les dependències –de tres pisos– constaran d’una direcció amb serveis de planificació i administració, una unitat de Seguretat Ciutadana, una Oficina d’Atenció Ciutadana (amb Servei d’Atenció a la Víctima i de protecció de menors), una àrea de recepció i atenció general al públic, una àrea de persones detingudes amb sis garjoles (que estaran soterrades), i una àrea de serveis dels Mossos amb vestidors, menjadors, sala de brífing…

Ho va explicar el conseller d’Interior, Miquel Buch, quan a principis de febrer va visitar la zona de la Campa, que és on s’ubicarà l’edifici. Es tracta d’un solar ubicat a l’accés sud del municipi, just al costat del parc de Bombers, que l’Ajuntament ha cedit a la Generalitat. En els últims mesos ja s’ha urbanitzat la zona i s’hi han fet els treballs d’adequació previs.

En aquella visita, el mateix Buch va explicar que l’edifici s’ha «sobredimensionat». Això vol dir que s’ha projectat més gran del que es necessita actualment per respondre a futurs creixements (sense haver de fer ampliacions posteriors), i també perquè estigui preparat per afrontar possibles situacions excepcionals. A la llarga hi podran treballar fins a un centenar d’agents, tot i que d’entrada tindrà una dotació d’entre 60 i 70 persones. Aquesta xifra, però, ja gairebé triplica els 25 mossos que treballen en mòduls prefabricats des del juliol del 2012.

Els últims terminis oficials preveien que les obres poguessin començar al llarg del 2020 per estar acabades a finals del 2021, però de moment el procés d’adjudicació del contracte ja s’ha retardat quatre mesos.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li