Adjudicada la rehabilitació de Palol Sabaldòria

0
888

Els treballs, que començaran en breu, es faran per un cost de 648.478 euros i es finançaran amb l’ajut d’una subvenció de l’1,5% cultural


El ple de Vilafant ha aprovat per unanimitat l’adjudicació dels treballs que han de permetre acabar la rehabilitació de la masia de Palol de Sabaldòria. L’espai, que data del segle XVI, està situat dins el jaciment arqueològic que duu el mateix nom i ara encara la recta de la recuperació.

Les obres compten amb una subvenció de l’1,5% cultural i l’Ajuntament espera que puguin començar en breu. Els treballs s’han adjudicat per un import de 648.478,17 euros. Coincidint amb aquesta darrera fase de rehabilitació, el consistori ha posat en marxa un procés participatiu per definir-ne els usos. La idea és la de convertir l’espai en un equipament completament funcional perquè el puguin gaudir els vilafantencs i les vilafantenques, informa l’Ajuntament. L’alcaldessa, Consol Cantenys va destacar durant el ple: «Un cop feta l’adjudicació, en els propers dies es farà l’acte de replanteig, perquè ben aviat puguin començar els treballs d’aquesta darrera fase de rehabilitació de la masia».

Pel que fa al procés participatiu, aquest va començar amb una visita guiada per l’interior d’aquesta masia i pel jaciment arqueològic del seu entorn. La segona fase, que s’ha realitzat en format telemàtic, ha servit per recollir diferents propostes que la ciutadania al voltant dels usos. La tercera fase participativa es farà en format de debats entre finals de setembre i principis d’octubre.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li