Adif podrà construir pisos al costat de la nova estació de busos, al carrer Progrés

0
1140

L’equip de govern aposta per habilitar la segona biblioteca de la ciutat a l’espai que quedarà buit a la plaça de l’Estació


 

Una delegació de l’Ajuntament de Figueres es va reunir la setmana passada amb els màxims responsables d’Adif i de la Generalitat per desencallar la construcció d’una nova estació d’autobusos, més gran que l’actual (tindrà 16 andanes), que respongui a les noves necessitats de la ciutat. Tal com van explicar ahir l’alcalde, Jordi Masquef, i el director de Serveis Urbans de Figueres, Jordi Cabot, el trasllat de l’equipament s’encabirà en un pla global de dinamització del sector est de la ciutat. Un macroprojecte que inclourà diverses intervencions, algunes de les quals ja estan en marxa (com l’aparcament gratuït de l’antic camp de futbol del Far, que serà una realitat abans de l’estiu).

L’actuació més destacada serà el trasllat de l’estació d’autobusos a l’altre costat de les vies del tren, en uns terrenys del carrer Progrés que són propietat d’Adif. L’administrador d’infraestructures ferrofiàries cediria una part del solar a l’Ajuntament de Figueres (que posteriorment el cediria a la Generalitat perquè hi construeixi l’estació) a canvi d’una operació immobiliària que donaria més aprofitament a l’espai. Això vol dir que, com que els terrenys s’hauran de requalificar (perquè actualment només s’hi podrien fer actuacions vinculades a usos ferroviaris), quan es faci el tràmit també s’inclouria l’opció de construir-hi un nou edifici amb un local comercial a la planta baixa i tres o quatre pisos a sobre. Així l’Ajuntament aconseguiria la titularitat dels terrenys on es construiria l’estació i Adif, a canvi, podria treure un rendiment econòmic de la resta del solar per compensar el traspàs.

Tal com va explicar ahir Cabot, actualment estan fent estudis econòmics per buscar un equilibri en les compensacions. Però l’objectiu de l’equip de govern és poder signar el conveni abans de les eleccions i tramitar la modificació urbanística en paral·lel al nou POUM, perquè la nova estació pugui ser una realitat en un termini aproximat de tres anys.

MILLORA A BANDA I BANDA DE LA VIA. El trasllat de l’estació de busos reduirà els problemes de mobilitat que hi ha actualment a la plaça de l’Estació, ja que els autocars no hauran de creuar el pas a nivell, sinó que es construirà un nou vial que passarà per darrere de l’estació i connectarà amb la ronda Sud i el carrer Itàlia. A més, també s’ha projectat una passera aèria per sobre de les vies del tren que facilitarà el flux de gent entre l’estació de busos i el centre de la ciutat. «I de rebot, ja estem pensant en possibles alternatives a l’espai que quedarà lliure a l’estació de busos», va explicar ahir Masquef, que va avançar que la idea de l’equip de govern és habilitar-hi la segona biblioteca de la ciutat. «Això no acaba d’estar tancat, perquè hi ha una mica de discussió ciutadana sobre si ha d’anar aquí o al Parc de les Aigües», va admetre, però va afegir que «jo la veuria millor aquí i treballarem en aquest sentit».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li