Adequaran la punta de la Poncella

0
883

El projecte, que es preveu iniciar aviat, suposarà donar visibilitat a aquests afloraments geològics, adequant i fent accessible la seva visita per mitjà d’un petit itinerari que inclourà la senyalització necessària per fer més comprensibles les seves característiques i singularitat


L’Ajuntament de Roses ha adjudicat les obres del projecte d’adequació paisatgística del rocam costaner de la punta de la Poncella de Roses. Aquesta zona de cisalla és una de les recollides en l’Inventari d’Espais d’Interès Geològic de Catalunya i reconeguda internacionalment pel seu valor per a la comprensió dels processos tectònics.

El projecte, que es preveu iniciar aviat, suposarà donar visibilitat a aquests afloraments geològics, adequant i fent accessible la seva visita per mitjà d’un petit itinerari que inclourà la senyalització necessària per fer més comprensibles les seves característiques i singularitat. Concretament, el nou espai s’habilitarà entre la carretera de Canyelles i el mar, des de la punta de la Bateria, connectant amb el camí de ronda fins al far.

La intervenció d’aquest espai constituït pel rocam costaner s’iniciarà amb l’erradicació de la vegetació invasiva i la rocalla i la terra sobreposades per tal de retrobar els substrats de quars. A continuació, s’instal·larà l’estructura d’una escala i una passera que permetran l’accés sobre les roques granodiorites. Per acabar, es col·locarà la senyalística informativa necessària per fer comprensible als visitants la importància geològica de l’emplaçament. El projecte compta amb un pressupost de 111.963 euros i un termini per a la realització dels treballs de 5 mesos.

El patrimoni geològic (la litosfera) és un veritable recurs natural, mereixedor d’una catalogació i gestió adequada pel seu valor didàctic, científic, paisatgístic i cultural. Les roques granitoides que afloren a la zona de cisalla del far de Roses, amb abundants enclavaments de quars diorita, representen part d’un batòlit o cos magmàtic solidificat en profunditat fa uns 300 milions d’anys.

L’emplaçament té una gran rellevància internacional tant en l’àmbit didàctic com científic.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li