Adaptar-se al cĂ ncer i millorar la qualitat de vida

0
1126

El grup terapèutic creat a l’Hospital de Figueres consta de 10 sessions amb temĂ tiques diferenciades, de 90 minuts de duraciĂł, i tindrĂ  una freqüència setmanal


 

L’AECC-Catalunya contra el Càncer ha iniciat el grup de suport Afrontant el Càncer a l’Hospital de Figueres amb l’objectiu de treballar amb els pacients oncològics un conjunt d’estratègies útils per afavorir l’adaptació del pacient a la malaltia, i a la vegada, propiciar la millora de la seva qualitat de vida, fomentant la seva autonomia i possibilitant el seu creixement personal.

L’Hospital de Figueres va dispensar el 2017 884 tractaments de quimioteràpia, un 13% més que l’any anterior. El grup terapèutic creat consta de 10 sessions amb temàtiques diferenciades, de 90 minuts de duració, i tindrà una freqüència setmanal.

Des del servei de psicooncologia de l’AECC-Catalunya contra el Càncer es realitzarà una entrevista prèvia amb els sol·licitants per valorar la seva idoneïtat i per informar dels objectius d’aquest grup terapèutic, així com dels beneficis que representa per a l’usuari i dels requisits de compromís.

Participar en les sessions del grup terapèutic Afrontant el Càncer facilitarà pautes de conducta als pacients sotmesos a tractament oncològic perquè així puguin adaptar-se millor a la malaltia. El servei s’emmarca en el conveni signat entre l’Associació i l’Hospital de Figueres al juny del 2006 i està supervisat i executat per la psicooncòloga Neus Rodríguez.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li