Acústica, a Figueres, tres anys més

0
1812

L’acord permet blindar el festival fins al 2020 amb una subvenció municipal de 240.000 euros a l’any


 

Dubtes esvaïts almenys fins als pròxims tres anys. El festival Acústica i l’Acustiqueta es quedaran a Figueres fins al 2020. Divendres es va anunciar oficialment l’acord entre l’Ajuntament i l’empresa promotora de l’Acústica, Promo Arts, perquè les pròximes tres edicions del festival se celebrin al mateix lloc on va néixer el certamen, a Figueres. El conveni signat entre les dues parts implica una aportació municipal de 240.000 euros a l’any. Aquest acord és fruit del Pla estratègic aprovat recentment pel consistori, que estableix quines han de ser les apostes culturals i les subvencions per als pròxims tres anys. Això implica que no caldrà recórrer a la fórmula del concurs, un dels motius que amenaçava el festival.

L’alcaldessa, Marta Felip, va explicar divendres que «des de l’Ajuntament s’han fet esforços tècnics» perquè l’Acústica es quedi. Amb el Pla estratègic d’esdeveniments clau per a la ciutat s’ha trobat la solució per continuar complint amb la legislació i evitar, així, un concurs. Això hauria pogut desembocar en una situació anòmala: que els creadors d’un dels esdeveniments amb més èxit de Catalunya veiessin com el seu projecte se sotmetia a concurs i altres empreses passessin a desenvolupar-lo. El Pla estratègic de subvencions aprovat el passat mes de novembre beneficiarà altres festivals, com ara el Còmic o l’Agitart. Pròximament també se signaran convenis amb els promotors d’aquests certàmens. En relació amb la fórmula de les subvencions anuals garantides i per l’Acústica fins al 2020, Xavi Pascual va dir que això els donarà més «estabilitat» a l’hora de signar contractes amb els artistes i fins i tot per aconseguir preus més raonables, ja que no és igual «contractar un artista ara o al juny» quan les gires ja estan gairebé organitzades.


Xavi Pascual va explicar que arran de la situació viscuda els darrers dos anys van dissenyar «un pla B» perquè el festival continués a Figueres, ja que l’esdeveniment «el vam crear pensant en Figueres». Aquest pla alternatiu, però, no s’ha desvelat.

Pel que fa a la programació del 2018, Promo Arts ja té sobre la taula els primers noms, però encara no es faran públics per mantenir l’efecte sorpresa i anar desgranant les novetats a mesura que s’acostin les dates. L’Acústica tindrà lloc del 30 d’agost al 2 de setembre. Es treballa amb la idea de mantenir el tercer espai obert l’any passat a la plaça de la Palmera amb l’objectiu d’esponjar el públic assistent i evitar les aglomeracions. I és que la majoria de concerts al carrer són gratuïts. Es mantindrà també el Market a la plaça d’Ernest Vila.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li