Acord per difondre la cultura del peix

0
1294

L’espai situat al port pesquer acollirà l’Aula Gastronòmica de Roses amb una superfície útil de prop de 100 m2


Roses aposta per promoure un nou producte turístic basat en el món de la pesca. És per això que la Confraria de Pescadors ha cedit a favor de l’Ajuntament un local de la zona portuària perquè es destini a Aula Gastronòmica. Es preveu que el local es comenci a condicionar a principis d’any amb l’objectiu que es puguin impartir cursos de cuina per a la ciutadania i promoure la pesca com a activitat turística del municipi.

L’acord de cessió es va signar divendres a l’Ajuntament de Roses amb la presència del patró major, Antoni Abad; l’alcaldessa, Montse Mindan, i la regidora d’Urbanisme, Sílvia Ripoll.

El projecte de l’Aula Gastronòmica va ser un dels proposats i escollits en els pressupostos participatius del 2017 i compta amb el suport del Grup d’Acció Local Pesquer. Per Antoni Abad, la creació del nou equipament «donarà a conèixer les espècies pròpies de la zona» i permetrà «oferir tallers, fomentar el consum i cuinar els productes del mar rosincs, i donar visibilitat a l’ofici de pescador, sovint molt desconegut perquè té lloc mar endins, lluny del dia a dia de la població».

La regidora d’Urbanisme va destacar que el nou espai «s’articularà amb altres, com les visites guiades al port pesquer o la visita a la barca Glòria». L’alcaldessa, per la seva banda, va fer referència al projecte remarcant que «ha nascut d’uns pressupostos participatius i el resultat serà un ambiciós projecte per la gent de Roses i per dinamitzar la vila».

L’AULA GASTRONĂ’MICA. L’espai escollit per dur a terme aquest projecte Ă©s un edifici de planta baixa i altell, amb una superfĂ­cie Ăştil de prop de 100 m2, situat en els locals destinats a peixateries del port pesquer. La cessiĂł d’ús del local, signada divendres, permetrĂ  la creaciĂł de l’Aula, que ja compta amb el projecte aprovat inicialment. En els plans d’obra previstos es preveu l’enderroc dels compartiments existents per alliberar tot l’interior i aconseguir aixĂ­ un ampli espai destinat a cuina i zona de tast. Aquesta zona estaria orientada a una graderia que tindrĂ  capacitat per a unes 35 persones i que permetrĂ  la mĂ xima visibilitat de l’espai de treball. Annex a aquest espai, s’habilitarĂ  un magatzem i una zona de treball, aixĂ­ com serveis sanitaris adaptats. Per acabar, es milloraran la il·luminaciĂł natural i la ventilaciĂł del local, amb l’alliberament del petit altell existent, que permetrĂ  l’entrada de llum zenital i amb la incorporaciĂł de dues obertures de vidre a la façana posterior.

Pel que fa al cost del projecte, la incitativa compta amb un pressupost de 167.000 euros.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li