Accions per protegir rapinyaires i crancs

0
787

El Consorci Salines – Bassegoda ha finalitzat dues actuacions al medi natural orientades a preservar la biodiversitat del territori


El Consorci Salines – Bassegoda ha finalitzat dues actuacions al medi natural orientades a preservar la biodiversitat del territori, i amb la finalitat de protegir i afavorir el desenvolupament dels hàbitats de diverses espècies de rapinyaires. El projecte està subvencionat per la Diputació.

A l’Espai d’Interès Natural de la Garriga s’han recuperat i adequat dos trams dels camins i carrerades d’ús públic que s’han fet servir històricament en aquesta zona protegida, i que han quedat malmesos des del gran incendi de l’estiu de 2012. La feina ha consistit en el desbrossat de més de 1.200 m2 de garric (Quercus coccifera), l’aclarida i triturat de prop de 600 m2 amb exemplars joves de pi blanc (Pinus halepensis), 3 plafons informatius amb el disseny de la fauna de la Garriga, obra de Toni Llobet, i 16 cartells indicadors.

D’altra banda, a la finca de Fucimanya, a Maçanet de Cabrenys, s’ha aixecat una tanca texana al voltant de la bassa existent. D’aquesta manera s’evitarà l’accés del bestiar boví però també d’altres ungulats que puguin malmetre la bassa i afectar la població de cranc autòcton, que és d’especial interès per a la seva conservació.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li