Acaben les obres de la tercera fase i ara només faltarà asfaltar el costat de la platja

0
1560

Aquest hivern els operaris han asfaltat els passos que comuniquen les dues bandes del passeig d’Empuriabrava i han plantat l’enjardinament


 

Coincidint amb el solstici d’estiu, molts ajuntaments de la costa estan enllestint els últims retocs urbanístics per oferir la millor imatge possible als milers de turistes que visitaran l’Alt Empordà aquesta temporada. I un dels projectes més importants que s’han executat, en aquest cas al llarg de l’hivern, és la reforma del passeig marítim d’Empuriabrava.

De fet, el rentat de cara en aquest punt va començar fa tres anys, i ara ja encara la recta final. La setmana passada es va acabar la tercera fase del projecte, que bàsicament ha permès asfaltar els passos que comuniquen les dues bandes de l’avinguda i plantar l’enjardinament que cobrirà el 60% del passeig (tota la part no pavimentada). Segons el regidor d’Urbanisme, Josep M. Canet, «l’empresa només ens ha demanat un parell de setmanes per acabar uns detalls, però es pot considerar que l’obra ja està acabada».

Aquests treballs _que s’han dividit en quatre fases per respectar l’època de màxima afluència turística_ es remunten al 2015, quan la Generalitat va atorgar la concessió del passeig a l’Ajuntament. Després d’uns anys de deteriorament urbanístic i d’incertesa administrativa, aquella mateixa tardor el consistori va començar una primera fase que va consistir a canviar tot l’enllumenat del passeig i habilitar-hi desenes de zones de joc i d’esbarjo.

Els treballs es van aturar a l’estiu del 2016, i a la tardor es van reprendre amb la segona fase, que va permetre pavimentar la part del passeig més propera al carrer. Aquest hivern s’ha executat la tercera fase que ara ha acabat i, tal com recorda el mateix Canet, ara només quedarà la quarta fase, que permetrà pavimentar la part del passeig més propera a la platja. Aquest últim projecte, que ha de culminar una reforma històrica i llargament reivindicada, s’està acabant de redactar. La previsió és adjudicar-lo al setembre perquè les obres es puguin executar íntegrament durant l’hivern que ve. I tota la intervenció haurà costat uns 3,2 milions d’euros.

TOT OBERT. Amb el mateix objectiu de revitalitzar el front marítim, el 2012 l’Ajuntament va començar els tràmits per adjudicar diversos locals de restauració al passeig marítim. Alguns estaven ubicats a l’Edifici Girasol, antiga seu de la discoteca Passarel·la, i els altres repartits en guinguetes a la platja, la bocana i la desembocadura de la Muga. Aquest estiu, però, serà el primer en què estaran tots oberts. Fins a tres concursos públics ha hagut de convocar el consistori, que també ha hagut de redimensionar alguns locals, per poder-los adjudicar tots.

L’estiu passat encara n’hi havia dos de tancats, que s’han adjudicat aquest any. Ara els nous gestors els estan acabant d’arranjar. Un té previst obrir aquesta mateixa setmana, mentre que l’altre no tindrà les obres enllestides fins a finals de juliol. En qualsevol cas, a l’agost estarà tot obert.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li