A votar, com sempre!

0
1535

Ara ja sí, estem a menys de tres mesos del referèndum que ens pot portar a constituir-nos com a la futura república, com un nou estat dins d’Europa. Un país on la llibertat i el treball per una igualtat social en seran els denominadors comuns. Des d’Esquerra Republicana ho tenim clar, volem votar que SÍ perquè volem decidir el nostre futur i avançar. Diem SÍ a un nou país!

El camí per arribar fins aquí no ha estat fàcil i, malauradament, encara menys ho serà ens els propers mesos fins a arribar a l’1 d’octubre. L’Estat espanyol ja ha demostrat la violència i ira dels seus atacs davant d’un procés democràtic i garantista que té com a única finalitat que els ciutadans de Catalunya puguin expressar la seva voluntat de manera pacífica.

Aquestes eleccions seran com sempre, el mateix dret a vot que qualsevol altres eleccions al Parlament.Per aquells que s’entesten a fer creure que no hi ha empara legal, sap greu contradir-los. Aquesta votació, com la resta, es farà amb totes les garanties. La base legal del Referèndum és la mateixa Llei del referèndum d’autodeterminació presentada al Parlament de Catalunya fa uns dies.

Aquesta votació es farà, com les altres, amb paperetes, amb urnes, amb col·legis, amb meses amb presidents i vocals escollits per sorteig. El Govern de la Generalitat convocarà el referèndum, n’assumirà tota la part logística i assegurarà que la jornada electoral es desenvolupi amb plena normalitat democràtica.

En aquestes eleccions, a més, hi haurà una Sindicatura Electoral. Un organisme independent i imparcial que garantirà la transparència i l’objectivitat del procés electoral i que aquest quedi validat. Durant tot el procés hi hauran observadors internacionals independents que en faran un seguiment.

Els funcionaris, de la mateixa manera que ha succeït en les successives eleccions dels darrers trenta anys, comptaran amb totes les garanties. Els que en formin part, com sempre, sortiran d’una borsa de treballadors públics voluntaris.

Catalunya necessita aquest referèndum, la gran majoria dels catalans estan a favor del dret a decidir, per tant d’exercir la seva voluntat a les urnes, i això serà el que garantirà el govern de Catalunya i aquest executarà la voluntat del poble, com sempre s’ha fet.

Tal com figura en l’article segon de la Llei del referèndum, “el poble de Catalunya és un subjecte polític sobirà i, com a tal, exerceix el seu dret a decidir lliurement i democràticament la seva condició política”.La votació senzilla amb una resposta igualment senzilla, Sí o No. Un referèndum vinculant que decidirà el principi dels nostres dies futurs.

En resum, el diumenge 1 d’octubre del 2017, farem COMSEMPRE amb la diferència que decidirem el futur del nostre país. Ens veiem als col·legis!

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li