A punt perquè comenci la funció

0
823

Les acrobàcies impossibles dels peruans Duo Vitalys van donar diumenge el tret de sortida de la cinquena edició del Festival Internacional del Circ Elefant d’Or Figueres amb la seva primera actuació a tot Europa, que es va fer al pati d’armes del castell de Quermançó, a Vilajuïga. Pablo Nonato i Joel Yaicate, els dos integrants de la formació, que van arribar al món del circ a través de la gimnàstica esportiva, van fer davant del centenar d’espectadors reunits a Quermançó un reguitzell d’acrobàcies espectaculars basades en el mà a mà, una de les modalitats circenses més antigues i que exigeix un major grau de rigor i control de l’equilibri.
L’actuació d’aquest diumenge, que va coincidir amb la gravació d’un curtmetratge relacionat amb el castell de Quermançó, representa el tret de sortida dels actes de la cinquena edició del Festival del Circ que començarà oficialment aquest dijous i s’acabarà dilluns vinent. “Aquesta cinquena edició és l’edició de la consolidació”, va explicar el director del festival, Genís Matabosch. Ho demostren les xifres: a quatre dies de l’estrena, ja s’han superat les 25.000 entrades venudes, de les 30.000 localitats disponibles _les mateixes que l’any passat. “En l’edició anterior, durant la darrera setmana, es van comprar 7.000 entrades, per tant, si aquesta tendència es repeteix aquest any, deixarem 2.000 persones fora”, va explicar Matabosch.
Durant cinc dies es podrà veure al Festival del Circ de Figueres, el primer esdeveniment d’aquestes característiques de l’Estat i al top cinc dels millors festivals del circ del món, 24 atraccions mai vistes a Europa de la mà de 84 artistes procedents de 13 països diferents que representaran 17 disciplines del món circense en tres espectacles diferents: el Blau, el Vermell i la Gala dels Premiats.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li