A les fosques

0
1651

A Figueres estem a les fosques en molts temes, però també literalment. Els talls de llum són constants. No només a la zona Oest, on ja són tradicionals pel cultiu de droga, ara també al centre i en diverses zones de la ciutat. L’últim tall mentre celebràvem el ple municipal a l’avinguda Salvador Dalí, però també a la Rambla, Creu de la Mà, Parc de les Aigües, etc. Això no es pot permetre, tant el barri de Sant Joan que necessita una resposta contundent com a la resta de barris, cal forçar la companyia per a què millori les seves instal·lacions allà on calgui.

La Coordinadora d’Associacions de Veïns Josep Casero ja va demanar actuacions per evitar els talls de llum en una moció que va ser aprovada pel ple i que encara no s’ha complert amb la seva totalitat, com la majoria de mocions que es presenten. En aquella zona molta gent no té gas ciutat i depèn encara més de l’electricitat. Pensem en els trastorns que suposen talls de llum intermitents i continus, en les neveres, la climatització, la gent que necessita un aparell mèdic, etc. Les batudes per detectar plantacions de marihuana i les conexions il·legals amb la xarxa pública haurien de ser constants i en profunditat; sense crear tant d’impacte mediàtic i sent efectius realment. Cal millorar la xarxa elèctrica soterrada de tota la zona. L’Ajuntament ha d’exigir a Fecsa-Endesa les actuacions necessàries, i no ho fa.

Els figuerencs prou que paguem per la llum per quedar-nos-en sense cada dos per tres. Si els problemes es repeteixen a diverses parts de la ciutat és que la companyia té algun problema mal resolt. Cal exigir també a la companyia que hi posi remei per evitar que això passi tan sovint, amb les molèsties que genera pels nostres ciutadans. A banda dels talls justificats pel tema de la droga hi ha instal·lacions que no estan en les condicions que mereix una ciutat com la nostra . L’Ajuntament, per la seva banda, ha de disposar el vehicle per canalitzar totes aquestes reclamacions dels consumidors.

No es pot permetre que la nostra ciutat tingui serveis tercermundistes. L’Ajuntament ha de donar resposta a tots els problemes dels ciutadans i posar a disposició solucions efectives per evitar que es repeteixin aquestes situacions. Si no, la situació s’anirà degradant i serà cap cop pitjor. Aquests problemes s’agreugen amb el temps si no se’ls posa remei a temps.

El grup del PPC ens comprometem a pressionar al govern local perquè doni resposta als talls de subministrament reiterats a Figueres. No podem estar a les fosques.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li