A la recerca de la tercera BWR

0
1356

El navegant Gerard MarĂ­n espera trobar un patrocinador que li permeti formar part de la regata del 2018/2019


 

El navegant figuerenc establert a l’Escala, Gerard Marín, ja ha iniciat el camí per participar en la que seria la seva tercera Barcelona World Race (BWR), l’única regata a vela de dos tripulants que dona la volta al món sense escales. “El projecte és molt incipient, de moment m’he inscrit a la regata i ara ens trobem en el procés de buscar el patrocini que em permeti participar-hi. És a dir, la intenció de ser-hi hi és, els diners encara no”, explica el protagonista.

El regatista alt-empordanès, el segon navegant en preinscriure’s a la BWR que se celebrarà a principis de 2019, contempla l’itinerari que el separa de la prova amb certa cautela. “D’una banda estic esperançat, però també ho veig difícil. El context ideal seria que ja tingués l’embarcació, però per diverses circumstàncies tot plegat ha anat més lent”, explica Marín, que reconeix que qualsevol fórmula per trobar un o diversos patrocinadors és benvinguda.

Com passa cada any, aquest factor econòmic és el que s’erigeix com l’escull més gran per formar part de la prova, una regata que en l’edició 2018/2019 contemplarà com a gran novetat una escala a Sydney. “Aquest fet ens pot obrir opcions de cara a incorporar noves empreses asiàtiques, per exemple. Cal veure com es desenvolupen els fets, ara mateix em trobo en el procés logístic de trobar patrocinadors i fins ara hi han hagut contactes amb algunes empreses, però no han acabat de tirar endavant. Seguim buscant”, diu l’empordanès.

Posats a mirar amunt, Marín reconeix que el seu somni seria el d’enllaçar la BWR amb la Vendée Globe, una il·lusió que depèn, com sempre, del suport dels patrocinis per fer-se realitat.

TRAJECTÒRIA. El figuerenc, nascut l’any 1982, va participar per primera vegada a la BWR en l’edició del 2010/2011, on amb 29 anys es va erigir com el navegant més jove a completar el recorregut. La segona presència va tenir lloc en l’edició del 2014/2015, quan formant parella amb Anna Corbella va conquerir el tercer lloc de la prova després d’haver navegat un total de 23.321 milles (més de 43.000 quilòmetres) en 91 dies.

El navegant local és un expert en la classe Europa, categoria en la qual va guanyar el Campionat del Món del 2012, tot i que va donar el salt a l’oceà en la Classe Mini, amb dues participacions a la Mini-Transat, i també ha competit en la Classe Figaro, on també ha format equip amb Corbella.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li