A Figueres, Vilafant i Vilamalla caldran 2.290 habitatges socials l’any 2042

0
614

El Pla Territorial Sectorial de l’Habitatge fixa aquests criteris en les línies de futur per als pròxims 20 anys


El Departament de Drets Socials de la Generalitat, juntament amb l’Agència d’Habitatge de Catalunya, han desenvolupat una previsió sobre la necessitat d’habitatges destinats a polítiques socials en els pròxims 20 anys. Segons el Pla territorial sectorial d’habitatge (PTSH) caldria arribar a la xifra del 15% d’habitatge social sobre el nombre d’immobles principals en zones considerades àrees de demanda residencial forta i acreditada.

Dels 20 municipis de les comarques gironines que tenen l’obligació de complir amb l’objectiu de solidaritat urbana, hi ha Figueres, Vilafant i Vilamalla. Es tracta de zones que aglutinen força població i s’han classificat així (àrees de demanda residencial forta i acreditada) per la seva rellevància territorial i el seu pes demogràfic. Segons el Pla territorial sectorial d’habitatge, el 30 de juny del 2042, Figueres hauria de tenir 1.909 nous habitatges més per destinar a polítiques socials. A Vilafant en caldrien 325, i a Vilamalla, 58.

La resta de municipis de les comarques gironines considerats de demanda residencial forta i acreditada són Girona, Blanes, Lloret de Mar, Olot, Salt, Palafrugell, Sant Feliu de Guíxols, Banyoles, Palamós, Santa Coloma de Farners, la Bisbal d’Empordà, Ripoll, Sarrià de Ter, Porqueres, Vilablareix, Fornells de la Selva i Mont-ras. En total els 20 municipis aglutinen el 57% de la població de Catalunya.

D’altra banda, hi ha 16 municipis (Roses, Torroella de Montgrí, Calonge, Castelló d’Empúries, Castell-Platja d’Aro, Cassà de la Selva, l’Escala, Llagostera, Vidreres, Caldes de Malavella, Maçanet de la Selva, Arbúcies, Sils, Tossa de Mar, Celrà i Santa Cristina d’Aro) que formen part de les àrees preferents, on viu el 19% de la població, i que han d’assolir un parc de lloguer social del 2,8%. Un total de 18 municipis més (Sant Hilari Sacalm, Anglès, Bescanó, Llançà, Hostalric, Begur, Sant Gregori, Breda, Quart, Sant Julià de Ramis, la Jonquera, Sant Joan de les Abadesses, Campdevànol, Cadaqués, Besalú, Camprodon, Forallac i Santa Llogaia d’Àlguema), que formen part d’àrees no preferents i on viu el 8% de la població, han d’aconseguir que el parc de lloguer social sigui del 2,4%.

La resta de poblacions, 154, formen part de les àrees rurals on viu el 15% del total de la població de demarcació. Aquestes han de complir amb l’objectiu d’incrementar el seu parc de lloguer social fins a assolir com a mínim l’1% del total dels habitatges principals del terme municipal. Per aquests també hi ha contemplat un pla específic dins del Pla territorial sectorial d’habitatge: és el pla per a les àrees rurals.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li