El Pla Territorial Sectorial de l’Habitatge fixa aquests criteris en les lĂnies de futur per als pròxims 20 anys
El Departament de Drets Socials de la Generalitat, juntament amb l’Agència d’Habitatge de Catalunya, han desenvolupat una previsiĂł sobre la necessitat d’habitatges destinats a polĂtiques socials en els pròxims 20 anys. Segons el Pla territorial sectorial d’habitatge (PTSH) caldria arribar a la xifra del 15% d’habitatge social sobre el nombre d’immobles principals en zones considerades Ă rees de demanda residencial forta i acreditada.
Dels 20 municipis de les comarques gironines que tenen l’obligaciĂł de complir amb l’objectiu de solidaritat urbana, hi ha Figueres, Vilafant i Vilamalla. Es tracta de zones que aglutinen força poblaciĂł i s’han classificat aixĂ (Ă rees de demanda residencial forta i acreditada) per la seva rellevĂ ncia territorial i el seu pes demogrĂ fic. Segons el Pla territorial sectorial d’habitatge, el 30 de juny del 2042, Figueres hauria de tenir 1.909 nous habitatges mĂ©s per destinar a polĂtiques socials. A Vilafant en caldrien 325, i a Vilamalla, 58.
La resta de municipis de les comarques gironines considerats de demanda residencial forta i acreditada sĂłn Girona, Blanes, Lloret de Mar, Olot, Salt, Palafrugell, Sant Feliu de GuĂxols, Banyoles, PalamĂłs, Santa Coloma de Farners, la Bisbal d’EmpordĂ , Ripoll, SarriĂ de Ter, Porqueres, Vilablareix, Fornells de la Selva i Mont-ras. En total els 20 municipis aglutinen el 57% de la poblaciĂł de Catalunya.
D’altra banda, hi ha 16 municipis (Roses, Torroella de MontgrĂ, Calonge, CastellĂł d’EmpĂşries, Castell-Platja d’Aro, CassĂ de la Selva, l’Escala, Llagostera, Vidreres, Caldes de Malavella, Maçanet de la Selva, ArbĂşcies, Sils, Tossa de Mar, CelrĂ i Santa Cristina d’Aro) que formen part de les Ă rees preferents, on viu el 19% de la poblaciĂł, i que han d’assolir un parc de lloguer social del 2,8%. Un total de 18 municipis mĂ©s (Sant Hilari Sacalm, Anglès, BescanĂł, Llançà , Hostalric, Begur, Sant Gregori, Breda, Quart, Sant JuliĂ de Ramis, la Jonquera, Sant Joan de les Abadesses, CampdevĂ nol, CadaquĂ©s, BesalĂş, Camprodon, Forallac i Santa Llogaia d’Àlguema), que formen part d’à rees no preferents i on viu el 8% de la poblaciĂł, han d’aconseguir que el parc de lloguer social sigui del 2,4%.
La resta de poblacions, 154, formen part de les Ă rees rurals on viu el 15% del total de la poblaciĂł de demarcaciĂł. Aquestes han de complir amb l’objectiu d’incrementar el seu parc de lloguer social fins a assolir com a mĂnim l’1% del total dels habitatges principals del terme municipal. Per aquests tambĂ© hi ha contemplat un pla especĂfic dins del Pla territorial sectorial d’habitatge: Ă©s el pla per a les Ă rees rurals.
Leave a Reply