A Figueres, tot Ă©s possible

0
1423

Pren força la possibilitat d’una ciutat governada per un quatripartit mentre el candidat més votat demana «sentit comú»


Les negociacions per intentar tancar pactes estan en marxa des de l’endemà de les eleccions, però fins ara no hi ha hagut cap titular destacable. L’hermetisme dels candidats és total i només l’actual alcalde en funcions, Jordi Masquef, va fer declaracions ahir durant la inauguració de les obres de la quarta fase del convent dels Caputxins. Masquef, el candidat de la llista més votada, va declarar: « Som a la ciutat de Dalí, al surrealisme, i qualsevol cosa és possible».

Amb aquesta i altres frases, el cap de llista de Junts per Figueres va deixar entreveure que s’estava treballant en un pacte per desbancar-lo. És per això que va demanar que «imperi el sentit comú» i va reiterar que cal «generositat de tots els grups perquè Figueres es mereix un govern ampli que deixi les sigles a part i els possibles sectarismes». Masquef feia una crida a afegir-se «a un projecte comú». Tot i això, l’ara alcalde en funcions es va mostrar esperançat que les negociacions prosperin i que el dia 15 pugui ser investit batlle encara que faltin acords programàtics per tancar. De fet, Junts per Figueres, s’ha reunit amb les diverses formacions no només una vegada. Hi ha hagut segona, tercera i fins i tot quarta ronda de contactes amb alguns grups o caps de llista. Jordi Masquef va afegir també que 8 o 9 regidors poden governar però que el més adient seria una combinació «de 12, 14 o 15».

L’ESCENARI. La llista guanyadora de les eleccions del 26-M a Figueres va ser l’encapçalada per Jordi Masquef, que va obtenir 8 dels 21 regidors del consistori. La majoria absoluta està en els 11. La segona força va ser ERC, liderada per Agnès Lladó, amb cinc regidors; el PSC de Pere Casellas va quedar amb quatre regidors i Guanyem va aconseguir un edil, igual que Canviem Figueres. Aquests quatre grups sumarien els 11 regidors suficients per formar una alternativa i desbancar Masquef.

En el moment de tancar aquesta edició cap dels líders d’aquestes formacions es van voler pronunciar, ni en un sentit ni en un altre, sobre el posicionament de cara a dissabte. Caldrà saber amb quines condicions s’arriba al ple després de dies intensos de negociacions. Per avui hi ha previstes reunions dels propis partits amb convocatòries d’assemblees tant a Canviem Figueres, del candidat Xavier Amiel, com de Guanyem, del cap de llista Joselín Castellón. També hi ha reunió d’executiva a ERC.

Ciutadans, amb dos regidors, surt de les travesses dels pactes, d’entrada. Almenys no hi ha motius que facin pensar en una entesa entre els taronges i Masquef ni tampoc amb ERC o Guanyem, per posar alguns exemples. Caldrà veure com se succeeixen els esdeveniments, tot està obert.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li