4.000 persones desfilaran a Roses

0
1190

La vila celebrarà el carnaval del 20 al 24 de febrer amb un ampli ventall d’activitats i diferents «passades»


«Benvinguts, un any més, al nostre gran Carnaval, que a hores d’ara tothom sap, data de temps molt ancestrals, i segons opinions molt expertes, és el millor Carnaval del món mundial. Així ho diu l’ONU; també ho diu la NASA (que ja té nassos la cosa) i també la prestigiosa associació dels millors Carnavals del món: MILLORI-CARNAVALI-MAPA-MUNDI, que encara no existeix, però que algun dia existirà. I és que el Carnaval de Roses té tant de ritme i tanta marxa, tanta empenta i disbauxa, que un cop agafa embranzida, hauria de durar tot l’any.» Així es tancava el Carnaval de Roses 2019. I el del 2020 s’enceta amb les xifres de les 4.000 persones, 56 colles i 52 carrosses, tal com detallen des de l’Ajuntament.

EL CARNAVAL DE ROSES. Entre el 20 i el 24 de febrer, el municipi viurà una nova edició del Carnaval o, com li diuen els locals, «la festa major d’hivern». Aquesta celebració reuneix la participació massiva de ciutadania i públic visitant i per a aquest 2020, ara com ara, ja hi ha 3.400 persones inscrites, és per això que es preveu la participació d’unes 4.000 persones durant les desfilades. Les «passades», com en diuen de les rues, començaran el divendres a la nit, continuaran dissabte a la tarda (passada infantil) i clouran diumenge al matí (petits i grans). Les rues concentren el major protagonisme i expectació. Milers els visitants de la comarca, d’arreu de Catalunya i del sud de França, es congreguen aquests dies a Roses per gaudir de tot el color i la disbauxa que omple els carrers i els locals de Roses, com detallen des del consistori.

ACTES DE CARNESTOLTES. A Roses, tal celebració es viu molt i a banda de les tradicionals passades la festa compta amb un ampli programa d’activitats que es duen a terme al llarg dels quatre dies. [Tota la programació es pot consultar a la pàgina 39.] D’aquesta en destaca l’enterrament de la sardina –acompanyat d’un espectacle pirotècnic–, o el seguici mortuori de Sa Majestat el Rei Carnestoltes.

EL CONCURS. El lliurament dels premis del concurs de colles de Carnaval tindrà lloc diumenge, a les 20 h, a la plaça Sant Pere. Es premiaran les millors colles i carrosses en les categories Millor Disfressa, Millor Carrossa i Millor Coreografia.

QUÈ CAL SABER? Hi haurà una plataforma alçada a la plaça Catalunya i habilitada amb una rampa d’accés, per tal de facilitar una òptima visibilitat a les persones amb mobilitat reduïda. D’altra banda, detallen que l’accés a l’avinguda de Rhode quedarà tancat el divendres, a partir de les 17 h; el dissabte, a partir de les 12 h; el diumenge, a partir de les 8 h, i també el dilluns, a partir de les 12 h. Hi haurà àrees d’aparcament senyalitzades.

  • Pots consultar l’agenda del Carnaval de Roses, aquí.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li