25 anys d’amistats als Aiguamolls

0
378

L’entitat es va crear l’any 1992 per donar a conĂšixer els valors del parc i integrar-lo a l’entorn, i actualment ja tĂ© 886 socis


Donar a conĂšixer les vĂ lues dels Aiguamolls de l’EmpordĂ , i conscienciar la poblaciĂł de l’entorn per aconseguir que el parc natural s’hi integrĂ©s i fos atractiu i formatiu per a tot tipus de visitants. Aquests sĂłn els valors a partir dels quals, l’any 1992, un grup de simpatitzants van fundar l’APNAE (AssociaciĂł d’Amics del Parc Natural dels Aiguamolls de l’EmpordĂ ). I d’aixĂČ ja fa 25 anys.

Un quart de segle desprĂ©s, l’entitat tĂ© 886 socis, mig miler dels quals participen regularment en les activitats que organitzen. Unes activitats que inclouen des de sortides fins a conferĂšncies, passant per campaments de natura, viatges o tallers, entre d’altres. I que enguany es complementaran amb una programaciĂł paral·lela per celebrar el seu 25Ăš aniversari.

Entre les propostes mĂ©s destacades, han dissenyat un logo commemoratiu. Es tracta d’un disseny de Sergi Ricart inspirat en un bitĂł que va dibuixar Toni Llobet, autor del logo principal de l’APNAE. Aquest logo il·lustrarĂ  una ediciĂł especial de la revista que edita periĂČdicament l’entitat, El Bruel, i tambĂ© s’ha plasmat en un pin que es lliurarĂ  a tots aquells que sĂłn socis de l’entitat des de fa 25 anys [imatges de dalt]. A mĂ©s, s’ha estampat en una samarreta.

PerĂČ el gruix de la celebraciĂł es farĂ  a finals d’aquest mes, amb el Cap de Setmana dels Amics dels Aiguamolls. Seran tres dies farcits d’activitats en quĂš es projectarĂ  la pel·lĂ­cula El viatge de l’Unai (divendres, 27); es farĂ  una sortida ornicolĂČgica per la badia de Roses i el cap de Creus, i una passejada per VilaĂŒt (dissabte, 28), i tambĂ© una gran festa familiar al mateix parc natural (diumenge, 28).

Niu de cigonya al bell mig d’Empuriabrava

VeĂŻns d’Empuriabrava van detecar fa uns dies un niu de cigonya blanca al bell mig de la trama urbana. Una parella d’aus l’havien construĂŻt a dalt d’una palmera morta per la plaga de l’escarabat morrut i hi hi estaven covant quatre ous. Del cas en destaca que l’arbre estĂ  al peu d’un dels carrers mĂ©s transitats de la marina. Aquest no Ă©s el primer cop que es fa una troballa aixĂ­: l’any passat ja van localitzar dues parelles de cigonyes que havien nidificat en uns jardins de CastellĂł, al costat de la basĂ­lica i del rec del molĂ­. Actualment calculen que al Parc Natural dels Aiguamolls de l’EmpordĂ  n’hi ha unes vuitanta parelles.

Leave a Reply

Sigues el primer a comentar!

Notificar-li
avatar
wpDiscuz