2019: oportunitat per al canvi

0
1178

El 2019 tenim una oportunitat per a un canvi de rumb històric a Figueres. Aconseguir-lo, igual que es va fer en les eleccions del 21-D on Ciutadans va ser la força més votada a la nostra ciutat, representaria la possibilitat d’implementar un ambiciós projecte constitucional, liberal i progressista de regeneració democràtica, econòmica i social.

La dinàmica institucional implantada pel govern del PDeCAT durant els últims 12 anys ha comportat un greu deteriorament de la ciutat i una profunda insatisfacció dels ciutadans amb les polítiques implementades. Per aquest motiu, no és suficient fer anuncis i fotos electoralistes i populistes com fa el Sr. Masquef a la porta de les eleccions després de quatre anys de braços plegats. El que es necessita és implementar paquets integrals de mesures de regeneració democràtica, econòmica i social que posin la base de la transformació que necessita la nostra ciutat.

La ciutat ha de recuperar l’alegria, la il·lusió i l’encant. Figueres és una ciutat de petits comerços, d’autònoms, de petites empreses, d’emprenedors, de botiguers i joves plens d’idees als quals l’Ajuntament, amb la seva enrevessada burocràcia i les seves traves administratives, els impedeix fer el seu treball, els dificulta apujar la persiana cada dia i els obstaculitza a l’hora d’impulsar els seus projectes. Figueres necessita agilitzar, assessorar i formar tots aquells emprenedors i empreses que ho requereixin en els seus projectes per aconseguir l’èxit. Pel nostre principal sector, el comerç i l’hostaleria, una agència de comerç i turisme que atregui visitants, dissenyi campanyes de publicitat, creï paquets i productes turístics serà una gran ajuda en la consolidació i l’expansió dels seus negocis. Els comerciants, emprenedors i empresaris no poden ser víctimes de l’Administració, sinó els seus aliats en la creació de riquesa i oportunitats.

Regenerar la ciutat -aquesta és la nostra obstinació- requereix destinar els recursos necessaris i voluntat d’aplicar les polítiques correctes. Volem que es pugui passejar pels barris amb seguretat i amb tranquil·litat. Quan la preocupació més gran dels veïns és la inseguretat, l’incivisme i la brutícia dels nostres carrers, places i jardins t’adones que el més essencial està fallant. No pot ser que aquells que no respecten les normes i posen en perill la convivència se sentin a Figueres com a casa, davant aquestes actituds tolerància zero. Des de Ciutadans acabarem amb aquestes polítiques laissez faire, laissez passer i lluitarem contra la inseguretat i l’incivisme que afecta tota la ciutat. Fa falta un pla integral de seguretat consistent i sistemàtic amb operacions puntuals i eficaces. La seguretat i la lluita contra el tràfic de drogues i el frau elèctric associat no són temes fàcils però es necessita fermesa i idees clares, que seran una de les nostres prioritats.

Des de Ciutadans impulsarem una Figueres tolerant, oberta i inspiradora cocreada amb els veïns que mantingui els espais de convivència que sempre han definit els valors de les ciutats del mediterrani. El nostre compromís és treballar per una Figueres d’oportunitats, generar ocupació de qualitat, riquesa i atreure talent planificant una ciutat per a viure junts, governar amb els ciutadans i la societat civil. Volem que Figueres sigui un formiguer d’idees, comerç, cultura, gastronomia, innovació i desenvolupament social.

El PDeCAT ha deixat degradar la ciutat per la mala gestió i la incapacitat d’afrontar aquests temes. El 2019 tenim una oportunitat per a un canvi de rumb històric com el projecte de ciutadans lliures i iguals de Cs.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li