127 joves tornen al sistema educatiu grĂ cies al Centre de Noves Oportunitats

0
982

El programa promou la inserció laboral o la represa de la formació de nois i noies d’entre 16 i 24 anys


Són joves que han tingut dificultats o que simplement no han seguit el camí que calia en moments determinats. Ara, busquen una nova oportunitat. De fet, ho tenen tot a favor: joventut i ganes de superar-se. És per això que volen aprofitar el programa d’acompanyament del Centre de Noves Oportunitats (CNO), una xarxa que té diversos punts d’actuació a les comarques de Girona i un d’aquests és Figueres.

Durant el curs 2021-2022, aquest programa, que depèn del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), està atenent 423 joves, d’aquests, 127 —el 30%— són de l’Alt Empordà. Joves que es reparteixen en diferents opcions d’acompanyament. La majoria ja va iniciar el programa el curs passat i ara continuen el seu itinerari al CNO. Un total de 56 cursen algun cicle formatiu de grau mitjà o superior; 49 s’han apuntat a programes d’inserció i formació; 15 volen obtenir el graduat d’educació secundària, i 7 estudien per a algun tipus de prova d’accés.

La majoria del usuaris del centre provenen de Figueres (85) i la resta, d’altres municipis de la comarca, com Castelló d’Empúries, l’Escala, Roses, Llançà, Cistella Sant Miquel de Fluvià, Vilafant, la Jonquera, Llers, Peralada, Borrassà, Sant Pere Pescador, Santa Llogaia d’Àlguema, Vilajuïga i Fortià.

El Centre de Noves Oportunitats de l’Alt Empordà ha atès 229  joves des del 2018. Recentment la seu es va traslladar a un nou local del número 25 del carrer Torras i Bages. Precisament, la setmana passada van visitar el centre l’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, i el secretari de Treball de la Generalitat, Enric Vinaixa. L’alcaldessa de Figueres va destacar que «és molt important que et puguis empoderar formant-te per tenir noves oportunitats en aquests moments de patiment per l’atur juvenil». D’altra banda, el secretari de Treball va declarar: «No tothom ha tingut les mateixes oportunitats i hi ha hagut moments d’exclusió dins del sistema educatiu que no ens podem permetre, i en aquest programa del Departament de Treball, el SOC i l’Ajuntament es troben elements flexibles perquè els joves que han estat exclosos de l’educació tinguin una nova oportunitat».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li