10 anys de riures i bon humor

0
1945

The Umbilical Brothers, Yolanda Ramos, o Àngel Amieva són alguns dels noms que formen part del cartell d’enguany 


El festival Còmic de Figueres comença a escalfar motors per l’edició 2017, que serà d’allò més especial, ja que el certamen de riures i bon humor de la ciutat celebra el seu 10è aniversari. Encara no s’ha pogut presentar el cartell oficial –tot i que la direcció del festival ja ho té gairebé tot enllestit– però sí que es pot saber alguns dels noms i de les actuacions que hi haurà.

El Festival Còmic de Figueres se celebrarà durant Setmana Santa, del 13 al 16 d’abril, a diferents espais de la ciutat com el teatre El Jardí o l’Espai Citroën. Una edició més, l’empresa figuerenca Interfren, concessionària oficial de Citroën, col·labora amb el festival i fa possible que les rialles inundin els carrers de la capital alt-empordanesa. D’aquesta manera, hi haurà l’espai teatral al mig de Figueres amb espectacles diaris.

GALA INAUGURAL. La primera actuació del festival serà un tastet del que es podrà veure al llarg del cap de setmana. El divendres 13 d’abril, a les 21h, El Jardí acollirà l’humor dels estratosgfèrics The Umbilicat Brothers i de la monologuista catalana Yolanda Ramos. També actuarà l’humor irresistible de Guillem Albà i l’orquestra Marabunta, els Mali Vanili i els gags del figuerenc Àngel Amieva. Un dels seus directors, Xavier Valentí, ha explicat a HORA NOVA que li fa il·lusió que el clown figuerenc participi en aquesta edició, ja que “ell va actuar el primer any que fèiem el festival i és un artista amb gran trajectòria”. El xin-xin de l’aniversari el faran dos personatges de renom en àmbit humorístic i vitícola com són en Xuriguera i en Faixedas.

ACTUACIONS ‘TOP’. Encara que no se sap la programació al 100%. Valentí assegura que hi ha dues actuacions de molt gran nivell humorístic que són The Umbilical Brothers, reconeguts mundialment i que ja van fer parada al Festival el 2009, i Aga-Boom. Dimitri Bogatirev i la seva famíla tornaran a la ciutat amb el seu pur estil del Cirque du Solei. També hi haurà una actuació del català Marc Martínez i el gran xou de Guillem Albà&La Marabunta.

Còmic

“Donem eines a la gent per ser feliç”

Es diu molt ràpid, però el Festival Còmic de Figueres ja fa 10 anys que va arribar per primera vegada a la ciutat. Un dels seus directors, Xavier Valentí, ha valorat aquesta primera dècada d’història de bon humor.

Valentí assegura que la valoració és positiva tot i que depén “de l’àrea que es valori el festival però de cara al públic hem vist molt bones reaccions”. El director explica que aquest festival “ha penetrat lentament a la ciutat però ho ha fet de forma molt sòlida.” Valentí creu que el públic del certamen és molt fidel i des d’algunes edicions enrere, “Figueres ja s’ha fet seu el Festival del Còmic.”

Pel que fa a l’assistència de públic, el capdavanter sentencia que els espectacles de carrer són un èxit i a El Jardí hi ha “bons aforaments”. Però una de les coses que més omple Valentí són totes les activitats paral·leles com la risoteràpia o el ioga del riure, “donem eines a la gent per ser feliç.”

 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li